Prekenserie over het Koninkrijk van de Hemel

geplaatst in: Algemeen | 0

Op 8 maart start er in de gemeente een nieuwe prekenserie. Dit keer is het thema: Het Koninkrijk van de Hemel. Vier sprekers uit onze eigen gemeente hebben gezamenlijk nagedacht over dit onderwerp en zullen elk een ander aspect van het Koninkrijk belichten in een preek in de zondagse dienst. Zondag 8 maart gaat Henk Bakker van start, waarna Albert Remmelzwaal op zondag 15 maart het stokje overneemt, gevolgd door Fritz Kaiser op zondag 22 maart. Fokke Kooistra sluit de serie op 29 maart af. De diensten beginnen zoals gebruikelijk om 10.00 uur.

Avondgebed

Op zondag 29 maart hebben we ‘s avonds tevens het afsluitende Avondgebed, dat om 19.30 uur begint. Het Avondgebed is een moment van rust, waarin we niet te veel willen praten maar ons zingend en biddend op God willen richten. Tijdens het avondgebed is er ook gelegenheid tot voorbede. Op ieder moment kun je uit de dienst naar achteren gaan, waar mensen zijn die je kunt vragen om met je te bidden. Het is een bijeenkomst waarin ieder zich helemaal vrij mag voelen. Niemand hoeft hardop te bidden, er komt geen oproep voor voorbede. Er is vooral rust en ruimte, met veel samen zingen.

Serie van prekenseries

Het is de vierde prekenserie die op deze manier gestalte krijgt. In het najaar van 2018 stonden we als gemeente uitgebreid stil bij het herderschap van God. In het voorjaar van 2019 was er een prekenserie over gebed en afgelopen najaar ging het over de Heilige Geest. Elke prekenserie wordt afgesloten met een Avondgebed.