Prekenserie over de Heilige Geest

geplaatst in: Algemeen | 0

Eind september start er in de gemeente weer een prekenserie. Dit keer is het thema de Heilige Geest. Vier sprekers uit onze eigen gemeente hebben gezamenlijk nagedacht over dit onderwerp en zullen elk een ander aspect van de Heilige Geest belichten in een preek in de zondagse dienst. Zondag 29 september gaat Fritz Kaiser van start, waarna Henk Bakker op zondag 6 oktober het stokje overneemt, gevolgd door Albert Remmelzwaal op zondag 13 oktober. Fokke Kooistra sluit de serie op 20 oktober af. De diensten beginnen zoals gebruikelijk om 10.00 uur.

Avondgebed

Op zondag 27 oktober hebben we het afsluitende Avondgebed, dat om 19.30 uur begint. Het Avondgebed is een moment van rust, waarin we niet te veel willen praten maar ons zingend en biddend op God willen richten. Tijdens het avondgebed is er ook gelegenheid tot voorbede. Op ieder moment kun je uit de dienst naar achteren gaan, waar mensen zijn die je kunt vragen om met je te bidden. Het is een bijeenkomst waarin ieder zich helemaal vrij mag voelen. Niemand hoeft hardop te bidden, er komt geen oproep voor voorbede. Er is vooral rust en ruimte, met veel samen zingen.

Serie van prekenseries

Het is de derde prekenserie die op deze manier gestalte krijgt. In het najaar van 2018 stonden we als gemeente op deze manier uitgebreid stil bij het herderschap van God. In het voorjaar van 2019 was er een prekenserie over gebed. Elke prekenserie wordt afgesloten met een Avondgebed.