Opnieuw avondgebed en serie bijzondere diensten

geplaatst in: Algemeen | 0

Op 4 november hebben we voor de eerste maal een avondgebed georganiseerd in de gemeente. Een rustige bijeenkomst, met veel zingen, afgewisseld met bijbelgedeeltes en gebed. Tijdens het avondgebed kon je op ieder moment uit de dienst naar achteren gaan, om raadsleden te vragen om met je te bidden. Van die mogelijkheid is de hele dienst veel gebruik gemaakt. We hebben een bijzondere bijeenkomst gehad, op een manier die goed bij onze gemeente blijkt te passen. We gaan daarom op 3 maart weer een avondgebed houden.

Serie diensten over gebed

Net als afgelopen najaar wordt het avondgebed voorafgegaan door een serie van vier diensten, die we met sprekers uit de eigen gemeente gezamenlijk voorbereiden (Fritz Kaiser, Henk Bakker, Fokke Kooistra en ik). Het thema daarvan wordt deze keer gebed. In de serie komen verschillende aspecten van gebed aan de orde, zoals aanbidding, verootmoediging en voorbede. Daarbij willen we ook vooral aandacht geven aan hoe je in je eigen leven het gebed praktisch vorm kunt geven. De eerste dienst uit de serie is op zondag 3 februari. Wij kijken er al naar uit!

Boek over bidden

Over het thema gebed heb ik kort geleden een boek van Tim Keller gelezen: Bidden: vertrouwelijke omgang met de ontzagwekkende God. Het is geen eenvoudig boek. Keller neemt je mee langs veel schrijvers, van Augustinus, via Luther en Calvijn naar schrijvers uit de 19e en 20e eeuw. Hij vervlecht besprekingen van deze schrijvers met bijbelteksten en eigen ervaringen. Het is een geweldig boek als je rustig de tijd wilt nemen om dieper na te denken over gebed. Hoewel er heel wat praktische tips in het boek staan is het veel meer een studieboek dan een praktijkboek.

Albert Remmelzwaal