Op ontdekkingstocht in de Bijbel

geplaatst in: Algemeen | 0

Na een onderbreking door twee coronajaren organiseren we dit jaar weer een bijbelstudie in de gemeente. We hebben gekozen voor het thema ‘Ontdekkingsreis door het Oude Testament’. Het is de bedoeling om het hele Oude Testament door te wandelen en op zoek te gaan naar belangrijke thema’s en onderlinge relaties tussen bijbelgedeelten. Op deze manier groeit je overzicht van het Oude Testament als geheel. Fokke Kooistra en Albert Remmelzwaal gaan de studies verzorgen. Het wordt niet alleen luisteren: er zal ook alle ruimte zijn om met elkaar in gesprek te zijn.

Verrassingen

We noemen het bewust een ontdekkingstocht. Fokke en Albert hebben niet alle onderwerpen al gepland. De gesprekken tijdens de avonden kunnen er voor zorgen dat bepaalde onderwerpen misschien verder worden uitgediept of dat er nieuwe onderwerpen worden toegevoegd. We weten dan ook niet of de ontdekkingstocht in één seizoen zal zijn afgerond. Misschien gaan we er wel twee seizoenen over doen. Een ontdekkingstocht leidt altijd tot verrassingen.

Opgeven

De bijbelstudies zijn op dinsdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur. We hebben drie blokken van vijf avonden ingepland, waarbij de studies eenmaal per twee weken worden gegeven.

Ga je mee op ontdekkingsreis? Geef je dan op bij Albert (albert.remmelzwaal@kpnmail.nl). We weten dan een beetje op hoeveel mensen we kunnen rekenen. We gaan ervan uit dat degenen die meedoen ook zo veel mogelijk aanwezig zullen zijn. Als je avonden mist, mis je echt iets uit het grote geheel.

De data zijn:

  • Blok1: 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november 2022.
  • Blok 2: 17 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari en 14 maart 2023.
  • Blok 3: 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2023.