Lelystad doet mee aan landelijke gebedsweek

geplaatst in: Uncategorized | 0

We nodigen u van harte uit om mee te bidden tijdens de Week van Gebed welke plaatsvindt van  21-28 januari 2018.

De Week van Gebed is er voor iedereen. Om samen te bidden, ieder op zijn eigen manier.  Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd in januari samen komen om te bidden.

De landelijke Week van Gebed wordt georganiseerd door MissieNederland en de raad van kerken. In Lelystad is de organisatie in handen van het Platform van Lelystadse Kerken, kortweg PLEK.

De gebedsmomenten (van 19:30 – 20:30 uur) rouleren over de hieronder genoemde kerken in Lelystad, en wel volgens onderstaand schema:

21 januari in gebouw van het Leger des Heils, Snijdershof 1 (onder gezamenlijk leiding van Ontmoetingskerk & Leger des Heils)
22 januari in De Lichtbron, Pauwenburg 170
23 januari in het Reveil, Punter 44 02
24 januari in de Petruskerk, Botter 39 05
25 januari in de Pijler, Ketelmetersraat 90
26 januari ’in t Lichtschip, Gondel 19 01
27 januari in de Bethelkerk, Zuiderwagenplein 12
28 januari in de De Hoeksteen, Schouw 24-96

De week van gebed wordt 20 januari nog vooraf gegaan door de zgn Prayernight voor jongeren. Zie www.kerkenlelystad.nl voor meer info.

Samen bidden voor recht in de wereld
Nog altijd gebeurt er veel onrecht in onze samenleving. Ver weg, en dichtbij. Gebed hiervoor is hard nodig. De Week van Gebed in 2018 heeft het thema: Recht door zee en staat in het teken van vrijheid van slavernij. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus. Elke dag is er een dag thema dat nauw verband houdt met Recht door zee. Een paar Bijbelgedeelten met kortereflectie en passende gebedspunten. Zo bidden we samen voor recht in de wereld.
Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn.

Bidt u ook mee?