Nieuw ondergoed en sokken voor inloophuis Open Haven

geplaatst in: Algemeen | 0

Bijna 200 euro hadden de kinderen gespaard. Geld bestemd voor sokken en ondergoed. Het resultaat, een paar mandjes vol, werd vandaag afgegeven bij Inloophuis Open Haven van het Ido in Lelystad.

Leren delen en omzien naar elkaar

Kinderen van de baptistengemeente sparen elk jaar geld om zo andere kinderen te helpen. De ene keer een project ver weg, bijvoorbeeld melkpoeder voor baby’s in Gambia, dit keer viel de keuze op een goed doel in Lelystad: het tweedehands kledingwinkeltje van inloophuis Open Haven. Mensen kunnen hier voor echt een heel klein bedrag kleren kopen, en heb je echt geen geld krijg je het gratis.Ook voor kinderen is er genoeg aanbod. “Maar”, zo zeiden de juffen aan de kinderen: “Een tweedehands spijkerbroek of een trui is prima, maar een tweedehands onderbroek wil je liever niet!”

Daar zijn we heel blij mee!

Marja van inloophuis open Have was aangenaam verrast toen ze het cadeau van de kinderen in ontvangst mocht nemen. “Wat veel! En wat kunnen wij hier veel kinderen blij mee maken.”  Het bezoek kreeg een rondleiding en uitleg over waarom en vooral voor wie het Inlooophuis bedoeld is. De kinderen waren onder de indruk en gingen al direct plannen maken om ook kettinkjes te gaan maken, of om thuis hun knuffelmand uit te zoeken.

Wilt u ook helpen?

Bijna dagelijks ontvangt het IDO zakken kleding en spullen om uit te delen aan hen die dit goed kunnen gebruiken. Wilt u ook helpen? Breng dan uw spullen ook eens langs bij Fjord 155. Het wordt zeer gewaardeerd!