Interim-werker: zo kan dat eruit zien

geplaatst in: Algemeen | 0

Binnenkort maken we als gemeente kennis met de interim-gemeentewerker die de raad voor ons op het oog heeft, één van de interim-voorgangers van ons kerkgenootschap Unie-ABC. Deze interimmers helpen gemeenten in verschillende situaties, bijvoorbeeld bij conflicten, bij reorganisatie of bij bezinning op de toekomst. Het traject met een interim-gemeentewerker kan een paar maanden tot een paar jaar duren.

In het magazine Licht van Unie-ABC dat eind mei is verschenen staat een interview over het traject dat Baptistengemeente De Rank in Utrecht de afgelopen jaren heeft doorlopen met een andere interimmer. Om een indruk te geven van hoe zo’n traject eruit kan zien en waar het toe kan leiden, kun je via deze link het interview lezen. Let op: de gemeente, de interimmer én de vraagstelling waren in Utrecht anders dan bij ons, dus ons traject zal er ook anders uitzien. Maar het geeft alvast een blik op hoe het ongeveer kan gaan.

Voor wie liever op papier leest: er liggen ook een aantal printjes van het artikel in de ontmoetingsruimte van de Hoeksteen.

  • Of lees het hele magazine Licht online (het papieren blad is te vinden in het folderrek in de Hoeksteen).