Geen samenkomsten, wel wekelijkse overdenking

geplaatst in: Algemeen | 0

In verband met het coronavirus zijn er de komende periode helaas geen zondagse diensten in de Hoeksteen. Ook alle andere samenkomsten worden afgelast. Wel neemt onze voorganger, ds. Fritz Kaiser, sinds 15 maart elke zondag een overdenking op op video, die wordt verspreid via facebook en YouTube.

Welke activiteiten worden er allemaal afgelast?

Het gaat om alle samenkomsten van de gemeente: de diensten, de inloop op donderdag, de zangmiddagen, de huiskringen, de fundamentenkring, de Bijbelstudie, de bidstond in groepsverband, de zondagsschool. De overheid roept op tot sociale onthouding: zo veel mogelijk thuis blijven en zelfs bijeenkomsten als verjaardagen overslaan. Het beleid van de overheid is erop gericht dat niet te veel mensen het virus tegelijk krijgen, waardoor de zorg overbelast zou raken. Als gemeente willen we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en voor de samenleving om ons heen. De maatregelen gelden op dit moment tot 6 april. We houden eventuele nieuwe aanwijzingen van de regering, de RIVM en de regionale GGD in de gaten, en geven bericht zodra de samenkomsten hervat kunnen worden.

Wat doen we nog wel?

Gemeente zijn is meer dan elkaar op zondag ontmoeten, hoe belangrijk de diensten ook zijn en hoe we het ook zullen missen dat we een tijd niet samen kunnen komen. Daarom proberen we ook in deze bijzondere tijd elkaar vast te houden en op andere manieren het gemeente-zijn zo veel mogelijk vorm te geven. De mogelijkheden die we daarvoor zien:

  • Een wekelijkse overdenking van de voorganger die via Facebook en YouTube wordt verspreid
  • We willen naar elkaar omzien en er voor elkaar zijn: dat kan door voor elkaar te bidden, elkaar een kaart te sturen, elkaar te bellen of te mailen
  • We proberen behulpzaam te zijn voor mensen in onze omgeving die dit nodig hebben
  • We sluiten ons aan bij de Dag van Nationaal Gebed die op woensdag 18 maart plaatsvindt en bidden voor ons land en de wereld in deze verontrustende tijd

Tot slot

We leven in ongekende tijden en het verdere verloop is nog niet te overzien. Maar één ding mogen we vasthouden:

Maar wie hoopt op de HEER
krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.

Jesaja 40 vers 31

Samen zijn we in Christus’ handen geborgen.