Coronamaatregelen in de kerk – update

geplaatst in: Algemeen | 0

Sinds het begin van de zomer kunnen alle leden en vrienden van de gemeente weer naar de zondagse diensten komen – de verdeling op alfabet is komen te vervallen. Nu sommige mensen nog niet durven komen en andere op vakantie zijn, zijn er in de praktijk nooit meer dan 70 mensen aanwezig. Daarbij wordt de zaal tijdens de dienst voortdurend geventileerd en is de lengte van de dienst beperkt. Op deze manier is de kans op overdracht van het coronavirus zo veel mogelijk beperkt.

De basismaatregelen tegen corona gelden ook in de Hoeksteen nog steeds, zoals: handen ontsmetten bij binnenkomst en anderhalve meter afstand houden van elkaar. Mensen die klachten hebben zoals verkoudheid, keelpijn of koorts vragen we om thuis te blijven. Zo kan iedereen zich veilig voelen in het gebouw. Na de dienst vragen we iedereen rechtstreeks naar de uitgang te lopen.

Tijdens de dienst wordt inmiddels ook weer gezongen, al houden we het aantal liederen beperkt. We zingen op ingetogen wijze.

Gasten welkom

Voorafgaand aan de dienst wordt genoteerd wie er aanwezig zijn. Dit heeft te maken met bron- en contactonderzoek, mocht naderhand blijken dat toch iemand met corona in de zaal heeft gezeten. Verder worden deze gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt. Na enkele weken worden de lijsten vernietigd.

Gasten die de dienst willen bezoeken zijn van harte welkom. Daarbij noteren we uw gegevens, die ook na een maand worden weggegooid.