Afscheidsdienst familie Kaiser op 29 mei

geplaatst in: Algemeen | 0

Zondag 29 mei beleven we als gemeente een bijzondere dienst. Na achttien jaar onze voorganger te zijn geweest, wordt Fritz Kaiser voorganger in zijn geboorteland Oostenrijk, in de Baptistengemeente Wien Bujattigasse. Op 29 mei nemen we afscheid van hem en zijn gezin.

LET OP: er is op zondag 29 mei geen ochtenddienst. De afscheidsdienst begint om 14.30 uur. Tijdens de dienst is er ook zondagsschool.

Programma

Tijdens de afscheidsdienst zal Fritz voor het laatst als voorganger de dienst bij ons in Lelystad leiden. De dienst begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend is er voor mensen van buiten de gemeente gelegenheid om Fritz en zijn gezin toe te spreken. Wie dit wil, dient dit vooraf aan te geven bij de secretaris van de gemeente. Vanaf ongeveer 16.00 uur is er de mogelijkheid om nog met elkaar na te praten en om persoonlijk afscheid te nemen van Fritz, Mieke, Vanessa en Kristian.

Voor de gemeente zelf is er daarnaast een feestelijk samenzijn op 21 mei; leden en vrienden zijn hierover geïnformeerd.

Collecte

Tijdens de dienst wordt een collecte gehouden voor Project Ruth in Boekarest, Roemenië. Dit project van de baptisten daar richt zich op de Roma die met veel discriminatie te maken hebben. Zo is er een basisschool voor kinderen en worden gezinnen ondersteund met voedsel en kleding. Op dit moment vangt Project Ruth ook Oekraïense vluchtelingen op. Fritz bezocht dit project in 2019.

Op een rijtje

  • Afscheidsfeest gemeente op zaterdag 21 mei
  • Géén ochtenddienst op zondag 29 mei
  • Afscheidsdienst voor gemeente en externe genodigden op zondag 29 mei, aanvang 14.30 uur
  • Tijdens de afscheidsdienst is er zondagsschool