Dag van Nationaal Gebed

| 0

Programma Dag van Nationaal Gebed

Op drie momenten wordt centraal een gebedsblok ingeleid, met een vierde afsluitend moment. Deze momenten volgen de getijden: om 9, 12 en 15 uur en om 19 uur de afsluiting. Deze inleiding is een livestream vanuit de kapel van de EO met enkele gasten uit de breedte en diversiteit van de kerk. In 15 tot 30 minuten wordt het onderdeel inhoudelijk neergezet en gaat een predikant voor in gebed. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via sociale media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream.

Programma

Inhoudelijk volgt de gebedsdag de lijn die in het e-boekje ‘Hoe de vroege kerk omging met twee ingrijpende epidemieën’ wordt ingezet (dowload boekje hier gratis):

09.00 uur – De terts: bidden en vertrouwen

We zijn als christenen niet immuun voor de gevolgen van de epidemie en voor de bijbehorende onzekerheid. We leggen onze nood voor aan God en doen dat in het vertrouwen dat Hij erbij is.

12.00 uur – De sext: Bidden en omzien naar anderen

De vroege christenen hadden ook te maken met epidemieen en grote maatschappelijke onrust. Zij onderscheidden zich door eerst de nood van de ander te zien en daar wat aan te willen doen. Wij bidden voor anderen in onze omgeving en vragen God ons te helpen er voor hen te zijn.

15.00 uur – De none: Bidden en het Koninkrijk zoeken

We verbinden ons met alle medegelovigen over de hele wereld die de gevolgen ondervinden van deze crisis (o.a. door het afgelasten van kerkdiensten). We zijn dankbaar voor allen die zich inzetten voor onze gezondheid en veiligheid en bidden voor hen. We zoeken naar kansen om de hoop van het Koninkrijk te delen met de mensen om ons heen.

19.00 uur – De vespers: Uw wil geschiede, zowel in de hemel als op aarde 

In dit afsluitend blok is het Onze Vader de leidraad en leggen we onszelf weer in Zijn hand.

We roepen alle kerken en organisaties op deze dag apart te zetten en hun leden en betrokkenen te motiveren mee te doen. Op www.nationaalgebed.nl ontdek je komende dagen hoe je dat kunt doen.

Namens de initiatiefnemers,

Arjan Lock (EO)
Christien Crouwel (Raad van Kerken in Nederland)
Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
Jan Wolsheimer (MissieNederland)
Wilfred Hardeman (Groot Nieuws Radio)